Du behöver
- 2 st citron
- 2 dl crème fraîche (2 dl)
- 1 tärning fiskbuljong
- 4 st laxskivor/bitar portionsstora
- 1.5 msk olivolja
- 1 tsk citronpeppar
Gör så här
1
Skala en citron med potatisskalare, endast det gula. Koka skalen i 3 minuter och häll bort vattnet. Strimla och finhacka skalen.
2
Blanda ner hacket i en kastrull med creme fraiche och smulad buljongtärning. Koka upp. Smaka av med pressad citron. Känns såsen tjock, späd med vatten.
3
Pensla laxskivorna med olja och krydda med citronpeppar. Lägg skivorna i en liten långpanna och sätt in mitt i ugnen i 225 grader. Baka i 8–10 minuter.
4
Ta ut långpannan och låt fisken vila ett par minuter innan den serveras med såsen. Garnera med dill och citronklyftor. Gott med pressad potatis till.
Läsarrecept av: Maida Håkansson.