Rostad paprikakräm med feferoni

Du behöver 3 st röda paprikor 0.5 st aubergine 1.5 st lök (med skal) 4 st vitlöksklyftor (med skal) 1.5 msk olivolja 12 st feferoni...

Tillagningstid: 50 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 3 st röda paprikor
  • 0.5 st aubergine
  • 1.5 st lök (med skal)
  • 4 st vitlöksklyftor (med skal)
  • 1.5 msk olivolja
  • 12 st feferoni (milda)
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • salt
  • tabasco chipotle

Gör så här

1
Sätt ugnen på 225 grader. Dela paprikorna på mitten och auberginen en gång på längden. Skär löken i fyra klyftor. Lägg allt i en ugnsfast form tillsammans med vitlöksklyftorna. Placera dem så att skalsidan är uppåt på samtliga grönsaker. Ringla olivolja över och ställ in i mitten av ugnen. Rosta i cirka 20 minuter eller tills grönsakerna har fått rejält med färg på skalsidan. Ta ut formen och låt grönsakerna svalna.

2
Dra bort skinnet från paprikorna och gröp ur fruktköttet från auberginen. Ta bort skal från löken och vitlöken. Lägg allt i en mixerskål tillsammans med vätskan i formen, grovhackad feferoni och vinäger. Mixa till en slät, lite tjockare sås och smaka av med salt och tabasco chipotle. Servera kall eller ljummen.


Kommentar:
Paprikakrämen passar bra till nöt, fläsk och kyckling.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top