Du behöver
- 3 st röda paprikor
- 0.5 st aubergine
- 1.5 st lök (med skal)
- 4 st vitlöksklyftor (med skal)
- 1.5 msk olivolja
- 12 st feferoni (milda)
- 2 msk vitvinsvinäger
- salt
- tabasco chipotle
Gör så här
1
Sätt ugnen på 225 grader. Dela paprikorna på mitten och auberginen en gång på längden. Skär löken i fyra klyftor. Lägg allt i en ugnsfast form tillsammans med vitlöksklyftorna. Placera dem så att skalsidan är uppåt på samtliga grönsaker. Ringla olivolja över och ställ in i mitten av ugnen. Rosta i cirka 20 minuter eller tills grönsakerna har fått rejält med färg på skalsidan. Ta ut formen och låt grönsakerna svalna.
2
Dra bort skinnet från paprikorna och gröp ur fruktköttet från auberginen. Ta bort skal från löken och vitlöken. Lägg allt i en mixerskål tillsammans med vätskan i formen, grovhackad feferoni och vinäger. Mixa till en slät, lite tjockare sås och smaka av med salt och tabasco chipotle. Servera kall eller ljummen.
Paprikakrämen passar bra till nöt, fläsk och kyckling.