Du behöver
- 1/2 kålrot (ca 400 g), skalad
- och tärnad
- 2 schalottenlökar, skivade
- 1 msk smör
- 7 dl grönsaksbuljong (tärning)
- 1 1/2 dl vispgrädde
- 1 dl mjölk
- 2 tsk riven, färsk ingefära
- 1 msk vit balsamvinäger
- salt och nymalen vitpeppar
- 2 palsternackor
- rapsolja
- färsk timjan
Gör så här
1
Fräs kålrot och schalottenlök 2 minuter i smör i en kastrull utan att de tar färg. Häll i buljong, grädde och mjölk, koka kålroten mjuk i 15–20 minuter. Tillsätt ingefäran och mixa till en skummig soppa. Smaka av med ingefära, salt och nymalen svartpeppar.
2
Skala och skär palsternackorna i långa stavar. Bryn dem runt om i stekpanna i lite olja, salta. Servera till cappuccinon. Garnera med lite färsk timjan om du vill.