Du behöver
- 0.75 dl veteströbröd
- 1 tsk salt
- 2 krm svartpeppar nymalen
- 0.5 dl matlagningsgrädde
- 1 st äggula eller vita
- 500 g älgfärs
- smör att steka i
- 1 st purjolök
- 150 g svamp ansad och delad
- 4 prt matris
Gör så här
1
Blötlägg ströbrödet i 1 deciliter vatten med salt och peppar. Låt stå minst 10 minuter. Blanda i grädden, ägget och hälften av färsen åt gången. Forma 4 rejäla biffar. Stek på ganska hög värme i lite smör till fin färg. Sänk till svag värme, häll i en halv deciliter vatten och efterstek under lock cirka 8 minuter.
2
Halvera, skölj och skiva purjon. Fräs den lite i en matsked smör i en kastrull, sedan svampen och fräs till sist även riset ett par minuter.
3
Slå på vatten efter rispaketets mått, salta, koka upp under lock. Sänk till svag värme och koka klart.
Näringsvärde: Kcal 557, Fett 25 g, Kolhydrater 52 g, Fibrer 7 g