Älgfärsbiffar med svamprisotto

Du behöver 0.75 dl veteströbröd 1 tsk salt 2 krm svartpeppar nymalen 0.5 dl matlagningsgrädde 1 st äggula eller vita 500 g älgfärs smör att...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 0.75 dl veteströbröd
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar nymalen
  • 0.5 dl matlagningsgrädde
  • 1 st äggula eller vita
  • 500 g älgfärs
  • smör att steka i
  • 1 st purjolök
  • 150 g svamp ansad och delad
  • 4 prt matris

Gör så här

1
Blötlägg ströbrödet i 1 deciliter vatten med salt och peppar. Låt stå minst 10 minuter. Blanda i grädden, ägget och hälften av färsen åt gången. Forma 4 rejäla biffar. Stek på ganska hög värme i lite smör till fin färg. Sänk till svag värme, häll i en halv deciliter vatten och efterstek under lock cirka 8 minuter.

2
Halvera, skölj och skiva purjon. Fräs den lite i en matsked smör i en kastrull, sedan svampen och fräs till sist även riset ett par minuter.

3
Slå på vatten efter rispaketets mått, salta, koka upp under lock. Sänk till svag värme och koka klart.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 557, Fett 25 g, Kolhydrater 52 g, Fibrer 7 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top