Kikärtsgryta med spansk peppar

Du behöver 1 liten gul lök, hackad 1 vitlöksklyfta, finhackad ca 1 tsk matolja till stekning 1 färsk tomat, tärnade 1 grön chili, finhackad 75...

Tillagningstid: 30 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 1 liten gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • ca 1 tsk matolja till stekning
  • 1 färsk tomat, tärnade
  • 1 grön chili, finhackad
  • 75 g färsk spenat
  • 1 tsk gurkmeja
  • 4 dl kikärter
  • 1 dl kokosmjölk
  • en nypa salt
  • grovmalen svartpeppar
  • Tillbehör:
  • fullkornsris

Gör så här

1
Stek löksorterna i en tjockbottnad gryta med lite matolja i någon minut. Tillsätt tomat, chili, spenat och gurkmeja och rör om.

2
Skölj av kikärterna och lägg dem i grytan. Tillsätt kokosmjölken och låt koka på medelvärme i cirka 10 minuter. Smaka av med salt och peppar och servera tillsammans med fullkornsris.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top