Ragu på bönor och tomater

Du behöver 200 g brytbönor 200 g vaxbönor 1.5 st cocktailtomater ask röda 1.5 st cocktailtomater ask gula 2 tsk salt 3 msk olivolja 1...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 200 g brytbönor
  • 200 g vaxbönor
  • 1.5 st cocktailtomater ask röda
  • 1.5 st cocktailtomater ask gula
  • 2 tsk salt
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • basilika strimlade
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här

1
Snoppa bönorna och koka dem i 1 1/2 minut i saltat vatten. Spola dem kalla.

2
Dela tomaterna i halvor.

3
Värm en stor panna och häll i lite olivolja. Fräs bönorna i cirka 2 minuter, lägg i tomaterna och fräs i ytterligare en halv minut, så att de bara blir varma.

4
Tillsätt balsamvinäger och basilika, salta och peppra. Servera till lammet.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top