Minikrustader med fyllning

Du behöver Till 24 minikrustader med ansjovis: 10 st ansjovisfiléer 2 msk lök finhackad gul 2 msk dill finhackad 2 msk purjolök finhackad 250 g...

Tillagningstid: 20 minuter
0 portioner

Du behöver

Till 24 minikrustader med ansjovis:

10 st ansjovisfiléer
2 msk lök finhackad gul
2 msk dill finhackad
2 msk purjolök finhackad
250 g kesella lätt
ansjovisspad ca 1 tsk

Till 15 minikrustader med räkor:

7.5 st skalade räkor
2 msk dill finhackad
1/2-1 msk pepparrot nyriven
1 dl kesella lätt
vatten ca 1 msk
svartpeppar lite

Gör så här

1
Med ansjovis:

2
Hacka ansjovisfiléerna och skär en eller flera i små tunna bitar till garnering. Blanda ansjovishacket med hackad lök, dill, purjo och kesella. Rör i

3
ansjovisspad. Fördela blandningen i små krustader strax före servering. Garnera med de små ansjovisbitarna.

4
Med räkor:

5
Finhacka räkorna. Blanda hacket med dill, pepparrot och kesella. Rör i lite vatten och smaka av med svartpeppar. Fördela blandningen i små krustader strax före servering. Garnera med små dillkvistar.


Kommentar:
Obs! De spröda krustaderna mjuknar och blir blötsega om de fylls långt innan det är dags att servera. En härlig munsbit som passar bra till sensommarens höjdpunkt – kräftskivan.

Annons
Scroll to Top