Torsk och räkor i limesås

Du behöver 6 st räkor stora, råa 400 g torskfilé färsk eller tinad 2 st limefrukt (saft och skal) 1 msk olja (raps- eller jordnöts-)...


4 portioner

Du behöver

  • 6 st räkor stora, råa
  • 400 g torskfilé färsk eller tinad
  • 2 st limefrukt (saft och skal)
  • 1 msk olja (raps- eller jordnöts-)
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 tsk ingefära färsk riven
  • 1 msk fisksås (finns på flaska)
  • 1 st röd chilifrukt
  • 2 st salladslökar eller 1 späd purjo
  • 1 msk färsk koriander

Gör så här

1
Lägg räkor och fisk i ett fat. Pressa saften ur limefrukterna och skala dem tunt. Marinera räkor och fisk i saft och skal cirka en halvtimme.

2
Förbered de övriga ingredienserna.

3
Ta upp och klappa räkor och fisk torra. Spar marinaden.

4
Hetta upp woken och häll i oljan. Skala och pressa i vitlöksklyftan. Lägg i ingefäran. Rör om i cirka en halv minut. Lägg i räkorna och låt dem fräsa under omrörning tills de är skära, cirka 2 minuter. Ta upp dem. Lägg i fiskbitarna i woken och låt dem vitna helt igenom. Ta upp dem. Häll marinad, fisksås och chili i woken och rör om. Lägg i räkor och fisk och låt allt bli hett igen.

5
Dekorera med salladslök eller purjo samt koriander.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top