Du behöver
- 6 st räkor stora, råa
- 400 g torskfilé färsk eller tinad
- 2 st limefrukt (saft och skal)
- 1 msk olja (raps- eller jordnöts-)
- 1 st vitlöksklyfta
- 2 tsk ingefära färsk riven
- 1 msk fisksås (finns på flaska)
- 1 st röd chilifrukt
- 2 st salladslökar eller 1 späd purjo
- 1 msk färsk koriander
Gör så här
1
Lägg räkor och fisk i ett fat. Pressa saften ur limefrukterna och skala dem tunt. Marinera räkor och fisk i saft och skal cirka en halvtimme.
2
Förbered de övriga ingredienserna.
3
Ta upp och klappa räkor och fisk torra. Spar marinaden.
4
Hetta upp woken och häll i oljan. Skala och pressa i vitlöksklyftan. Lägg i ingefäran. Rör om i cirka en halv minut. Lägg i räkorna och låt dem fräsa under omrörning tills de är skära, cirka 2 minuter. Ta upp dem. Lägg i fiskbitarna i woken och låt dem vitna helt igenom. Ta upp dem. Häll marinad, fisksås och chili i woken och rör om. Lägg i räkor och fisk och låt allt bli hett igen.
5
Dekorera med salladslök eller purjo samt koriander.