Spansk omelett med sardiner

Du behöver 4 st potatis (ca 350 g) 2 msk olivolja 3 st ägg salt svartpeppar 1 st kvist rosmarin 1 st sardiner burk portugisiska...

Tillagningstid: 20 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 4 st potatis (ca 350 g)
  • 2 msk olivolja
  • 3 st ägg
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 st kvist rosmarin
  • 1 st sardiner burk portugisiska i olivolja

Gör så här

1
Skala och skiva potatisen tunt. Hetta upp olivoljan i en stekpanna och stek skivorna mjuka cirka 15 minuter.

2
Vispa upp äggen med salt och mycket svartpeppar och några barr rosmarin. Häll de stekta potatisskivorna i äggsmeten och blanda runt. Häll tillbaka alltihop i stekpanna och låt blandningen bli stel och gyllene på undersidan. Vänd omeletten med hjälp av en tallrik och låt den andra sidan få färg på svag värme. Servera sardiner till och gärna en frasig sallad.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top