Rårakor

Du behöver 8 st potatis skalade 1 tsk salt 1.5 msk smör Gör så här Riv potatisarna grovt, blanda med salt och stek plättar, 3-4...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 8 st potatis skalade
  • 1 tsk salt
  • 1.5 msk smör

Gör så här

Riv potatisarna grovt, blanda med salt och stek plättar, 3-4 i taget, i lätt brynt smör i stekpannan omkring 3 minuter på varje sida. Ta upp och håll eventuellt varmt i ugnen, 200 grader cirka 10 minuter.


Kommentar:
Passar bra till t.ex. vintorsk med rakor och ragu tillsammans med fänkålsragu.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top