Havreplättar med keso

Du behöver 1 dl havrekli eller havregryn 2 dl vetemjöl 8 dl mjölk ägg 1 krm salt smör till stekning Till servering: keso jordgubbssylt Gör...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 dl havrekli eller havregryn
  • 2 dl vetemjöl
  • 8 dl mjölk
  • ägg
  • 1 krm salt
  • smör till stekning

Till servering:

keso
jordgubbssylt

Gör så här

1
Vispa samman havrekli och vetemjöl med mjölken i en bunke.

2
Vispa i ett ägg i taget och salta. Värm plättlaggen till medelvärme, pensla plättgroparna med smör och fördela smeten i groparna. 1 dl smet blir 3 plättar. Grädda på båda sidor. Fortsätt pensla och grädda tills smeten är slut.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top