Wokad vitkål med baconlindad fläskfilé

Du behöver 0.25 st vitkålshuvud 500 g 1 st gul lök 1 st vitlöksklyfta 2 msk rapsolja 1 st röd chilipeppar 1 msk soja 1...

Du behöver

  • 0.25 st vitkålshuvud 500 g
  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 msk rapsolja
  • 1 st röd chilipeppar
  • 1 msk soja
  • 1 tsk honung
  • salt och peppar
  • 1 dl persilja grovhackad
  • 1 dl salta jordnötter
  • 600 g fläskfilé
  • 140 g bacon
  • 1 msk smör eller margarin

Gör så här

1
Strimla vitkålen. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs vitkål, lök och vitlök i en stor stekpanna med olja.

2
Kärna ur och strimla chilin och blanda ner i kålen tillsammans med soja och honung. Låt småfräsa tills kålen är mjuk.

3
Salta och peppra. Rör i persilja och strö över jordnötter.

4
Putsa köttet och skär i tjocka skivor. Linda bacon runt varje skiva och krydda med salt och peppar. Stek köttet i en stekpanna med smör ca 4 minuter per sida.

Scroll to Top