Du behöver
- 0.25 st vitkålshuvud 500 g
- 1 st gul lök
- 1 st vitlöksklyfta
- 2 msk rapsolja
- 1 st röd chilipeppar
- 1 msk soja
- 1 tsk honung
- salt och peppar
- 1 dl persilja grovhackad
- 1 dl salta jordnötter
- 600 g fläskfilé
- 140 g bacon
- 1 msk smör eller margarin
Gör så här
1
Strimla vitkålen. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs vitkål, lök och vitlök i en stor stekpanna med olja.
2
Kärna ur och strimla chilin och blanda ner i kålen tillsammans med soja och honung. Låt småfräsa tills kålen är mjuk.
3
Salta och peppra. Rör i persilja och strö över jordnötter.
4
Putsa köttet och skär i tjocka skivor. Linda bacon runt varje skiva och krydda med salt och peppar. Stek köttet i en stekpanna med smör ca 4 minuter per sida.