Du behöver
- 2 st fläskfilé ca 800 g
- bacon ca 10 skivor
- salt och peppar
- 1 msk enbär
- 0.5 dl vatten
- 3 dl grädde
- 0.5 msk vinbärsgelé
- 75 g grönmögelost gärna Dana blue
- soja ca 2 tsk
Garnering:
vinbär
färsk timjan
Ugn: 200°
Det här behövs till ca 6 port:
Gör så här
1
Putsa fläskfilén och salta och peppra den lätt. Vira baconskivorna runtom.
2
Stek köttet vackert gyllene runtom och lägg det i en eldfast form. Krossa enbären och lägg dem i formen tillsammans med vatten.
3
Ställ formen mitt i ugnen och stek köttet klart, ca 30-35 minuter.
4
Ta upp filéerna och vira in dem i folie. Sila vätskan och häll den i en kastrull. Tillsätt grädde och låt det koka upp. Riv osten och rör ner den i såsen. Låt den smälta. Smaka av med gelé och soja.
5
Ta bort folien och skär köttet i ganska tjocka skivor. Lägg det i en form och häll eventuellt såsen bredvid. Garnera med bär och färska örter. Bjud hasselbackspotatis, en god grönsallad och gelé till.