Vivians fläskfilé

En ljuvligt god fläskfilé med recept från Danmark.

Du behöver

  • 2 st fläskfilé ca 800 g
  • bacon ca 10 skivor
  • salt och peppar
  • 1 msk enbär
  • 0.5 dl vatten
  • 3 dl grädde
  • 0.5 msk vinbärsgelé
  • 75 g grönmögelost gärna Dana blue
  • soja ca 2 tsk

Garnering:

vinbär
färsk timjan

Ugn: 200°

Det här behövs till ca 6 port:

Gör så här

1
Putsa fläskfilén och salta och peppra den lätt. Vira baconskivorna runtom.

2
Stek köttet vackert gyllene runtom och lägg det i en eldfast form. Krossa enbären och lägg dem i formen tillsammans med vatten.

3
Ställ formen mitt i ugnen och stek köttet klart, ca 30-35 minuter.

4
Ta upp filéerna och vira in dem i folie. Sila vätskan och häll den i en kastrull. Tillsätt grädde och låt det koka upp. Riv osten och rör ner den i såsen. Låt den smälta. Smaka av med gelé och soja.

5
Ta bort folien och skär köttet i ganska tjocka skivor. Lägg det i en form och häll eventuellt såsen bredvid. Garnera med bär och färska örter. Bjud hasselbackspotatis, en god grönsallad och gelé till.

Scroll to Top