RECEPT FRÅN HJ

Vit kladdkaka med rabarberkompott

Till den söta, vita kladdkakan passar jordgubbar och en frisk rabarber-kompott utmärkt.

Foto: Ove Lindfors

Okänd
0 portioner

Du behöver

  • 250 g vit choklad
  • 200 g smör
  • 3 st ägg
  • 2.5 dl strösocker
  • 2 msk cointreau eller pressad apelsinsaft
  • 2 dl vetemjöl
  • Garnera med:

  • jordgubbar
  • florsocker
  • Servera med:

    rabarberkompott, se recept

  • vispgrädde
  • Ugn: 175°

    8 bitar

Gör så här

1
Hacka chokladen. Smält smöret. Ta kastrullen från värmen och lägg i chokladen, och rör tills chokladen smält.
2
Vispa ägg och socker poröst. Vispa i chokladblandningen, likör och mjöl. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, 24 centimeter. Grädda i nedre delen av ugnen, 30–35 minuter. Låt kallna.
3
Förvara kakan i kylen, men låt den stå i rumstemperatur en god stund innan servering. Garnera med jordgubbar och pudra över florsocker. Servera med rabarberkompott och vispad grädde.

Recept