Varmrökt lax med tillbehör

Perfekt mat när man är många. Bjud laxen kall med sina goda tillbehör: ishavsaioli, pepparrotssås, dillkokt potatis, marinerade räkor och försommarsallad.

Du behöver

  • 2-3 kg lax varmrökt
  • ägg ca 10-14 kokta
  • 2 msk hackad dill
  • 2 msk hackad gräslök

Garnering:

jordgubbar
kiwi
stjärnfrukt
kaviar röd eller svart

Det här behövs för ca 14 port:

Gör så här

1
Drag bort skinnet från fisken. Skär bort fenor och huvud. Dela fisken på längden och tag bort benen. Lägg samman fisken så att den ser hel ut igen.

2
Lägg fisken på uppläggningsfat och garnera den. Skala äggen och lägg dem, halverade, bredvid fisken. Strö hackad dill och gräslök över äggen. Garnera med de föreslagna frukterna och lägg gärna också de marinerade räkorna på samma fat.

Scroll to Top