RECEPT FRÅN HJ

Ugnspannkaka med äppelkeso

En klassiker med ett syrligt, fräscht tillbehör.

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 280 g bacon
  • 4 st ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 8 dl mjölk
  • salt
  • Äppelkeso

  • 200 g keso
  • 1 st äpple
  • Servera med

  • rårivna morötter
  • rårörda lingon
  • Ugn: 225°

Gör så här

1

Strimla baconet och stek det nästan knaprigt. Låt rinna av. Strö ut i en långpanna, 30 x 40 cm.

2

Vispa samman ägg, mjöl och hälften av mjölken till en klimpfri smet. Vispa i resten av mjölken och salt.

3

Häll smeten i långpannan och grädda strax under mitten i ugnen i 30 minuter.

4

Blanda keso och rivet äpple och servera till ugnspannkakan tillsammans med morötter och lingon.


Recept