RECEPT FRÅN HJ

Ugnsomelett med kassler och tomat

Omelett med kassler och tomat. Pumpakärnorna ger extra crunch!

Av . Foto: Erik Karlsson

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 1 st rödlök
  • 65 g färsk spenat
  • 300 g kassler
  • 8 st ägg
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 dl crème fraîche
  • 2 dl riven ost
  • 3 msk hackad persilja
  • salt och peppar
  • 200 g körsbärstomater
  • 2 msk pumpakärnor
  • Ugn: 225°

Gör så här

1

Skala och dela löken i klyftor. Skölj spenaten och låt den rinna av väl. Strimla kasslern.

2

Lägg lök, spenat och kassler i en form, 25 x 35 cm, med bakplåtspapper.

3

Vispa samman ägg, grädde, crème fraiche, ost, persilja, salt och peppar och häll i formen. Lägg i tomater och strö över pumpakärnor.

4

Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter tills äggstanningen stelnat.


Recept