RECEPT FRÅN HJ

Ugnsfisk med saffran och vitlök

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 500 g vit fisk
  • 1 tsk salt
  • ca 70 g färsk spenat
  • 2 dl crème fraîche
  • 0.5 dl vatten
  • liten vitlöksklyfta
  • ca 125 g körsbärstomater
  • Potatismos

  • 1 kg potatis
  • 2 dl mjölk
  • 2 msk smör
  • 1 tsk salt

Gör så här

1

Potatismos: Skala och koka potatisen i saltat vatten. Krossa med ballongvisp och tillsätt mjölk, smör och salt. Rör kraftigt till ett fluffigt mos.

2

Salta fisken och lägg i en ugnsform med spenatbladen. Rör ihop crème fraiche, vatten och vitlök. Häll såsen ovanpå fisken och lägg dit tomaterna.

3

Laga mitt i ugnen på 200 grader tills fisken har en innertemperatur på 48°, cirka 20 minuter.


Recept