Ugnsbakad torsk

Du behöver 300 g torskfilé salt och peppar 2 msk smör 10 cm gurka 8 st körsbärstomater 0.5 st citron pressad saft 2 msk hackad...

Du behöver

  • 300 g torskfilé
  • salt och peppar
  • 2 msk smör
  • 10 cm gurka
  • 8 st körsbärstomater
  • 0.5 st citron pressad saft
  • 2 msk hackad dill

Servera med:

potatis kokt
citron

Ugn: 175º

Gör så här

1
Lägg fisken i en smord form och krydda med salt och peppar. Baka i ugn i 10–15 minuter tills den är klar.

2
Smält smör i en kastrull. Skala och tärna gurkan och klyfta tomaterna. Rör ner i smöret tillsammans med citronsaften.

3
Lägg upp fisken, skeda över smöret med gurka och tomat, och strö över dill. Servera fisken med potatis och citron.

Scroll to Top