RECEPT FRÅN HJ

Trekanter

Lyxiga kondiskakor som kräver lite pyssel, men som ändå inte är svåra att lyckas med.

Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
30 stycken

Du behöver

    Botten:

  • 125 g smör eller margarin
  • 0.75 dl strösocker
  • 0.5 st ägg
  • 0.5 krm hjorthornssalt
  • 3.33 dl vetemjöl
  • Mandelfyllning:

  • 200 g mandelmassa
  • 50 g smör eller margarin
  • 3 st ägg
  • Smörkräm:

  • 150 g smör eller margarin
  • 2 st äggulor
  • 1 dl florsocker
  • Marsipan:

  • 300 g mandelmassa
  • äggvita
  • 2 dl florsocker
  • 1/2-1 tsk hushållsfärg gul
  • Garnera med:

  • 300 g mörk choklad
  • olja ca 1 msk
  • Ugn: 175°

Gör så här

1
Arbeta ihop rumsvarmt smör, socker, ägg, hjorthornsalt och mjöl till en deg. Låt vila kallt i 30 minuter. Kavla ut degen och lägg den i en form, som är 35x32 cm, med bakplåtspapper i botten.
2
Mandelfyllning: Riv mandelmassan och rör den smidig med rumsvarmt smör. Vispa i äggen ett i taget och bred smeten över bottnen. Grädda i ca 20 minuter. Låt kallna.
3
Smörkräm: Vispa ihop rumsvarmt smör, äggulor och florsocker, och bred över kakan när kakan kallnat.
4
Marsipan: Arbeta ihop mandelmassa, lite äggvita, florsocker och hushållsfärg. Tillsätt mer äggvita om marsipanen är för hård. Kavla ut en platta som är lika stor som kakan och lägg plattan över kakan. Tryck till lätt.
5
Dela kakan i sex längder och skär i rutor som delas i trekanter. Doppa kanterna i smält choklad blandat med olja. Låt rinna av på galler och stelna.

Recept