Torsk med ägg- och persiljesås

Du behöver 1.5 msk vetemjöl 2 dl mjölk 0.5 st grönsaksbuljongtärning 0.5 dl grädde salt och peppar 300 g torskfilé 1 st ägg hårdkokt 0.5...

Du behöver

  • 1.5 msk vetemjöl
  • 2 dl mjölk
  • 0.5 st grönsaksbuljongtärning
  • 0.5 dl grädde
  • salt och peppar
  • 300 g torskfilé
  • 1 st ägg hårdkokt
  • 0.5 dl hackad persilja

Servera med:

potatis kokt
ärter

Gör så här

1
Vispa ut mjölet med mjölken i en kastrull, och koka upp under omrörning. Tillsätt buljongtärning och grädde, och koka upp.

2
Krydda med salt och peppar, och lägg i fisken i bitar. Sjud i ca 5 minuter på svag värme.

3
Skala och hacka ägget. Strö över ägg och persilja, och servera fisken med såsen, kokt potatis och ärter.

Scroll to Top