RECEPT FRÅN HJ

Tomatsoppa med fetaost- och örtkräm

Av . Foto: Anders Norrsell

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 2 st förpackningar krossade tomater á 400 gram
  • 5 dl vatten
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 1 tsk torkad basilika
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk flytande honung
  • Fetaost- och örtkräm

  • 150 g fetaost
  • 0.5 dl crème fraîche
  • 3 msk finhackad basilika
  • Garnera med

  • basilika

Gör så här

1

Finhacka lök och vitlök. Hetta upp oljan i en kastrull och fräs lök och vitlök blankt och smidigt i ca 5 minuter utan att det får färg.

2

Tillsätt krossade tomater, vatten, buljongtärning och basilika och låt allt koka upp. Låt koka i ca 5 minuter.

3

Mixa soppan slät, späd med grädde och koka upp. Smaka av med salt, peppar och flytande honung.

4

Fetaost- och ört-kräm: Smula fetaosten och blanda med crème fraiche och finhackad basilika.

5

Vid servering, lägg en klick kräm i soppan. Garnera med basilikablad och strö eventuellt sesamfrön eller andra frön över soppa och kräm.


Recept