Du behöver
- 2 st ägg
- 3 msk socker
- 250 g mascarpone
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 dl kaffe (av snabbpulver)
- 2 msk konjak
- 10 st savoiardikex
Garnering:
1 msk kakao
jordgubbar
Gör så här
Dela äggen och vispa gulorna med 2 msk av sockret. Rör i mascarpone lite i taget till en slät smet. Tillsätt vaniljsocker.
Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt 1 msk av sockret och vispa till en maräng. Vänd ner i äggulesmeten.
Blanda kaffe och konjak och doppa hälften av kexen i blandningen. Lägg i botten på glas.
Fördela hälften av smeten ovanpå. Doppa resten av kexen och lägg ovanpå. Toppa med resten av smeten. Ställ kallt i 4–5 timmar. Sikta över kakao vid servering och garnera med jordgubbe.
Desserten går utmärkt att göra dagen innan.