Du behöver
- kokosflingor till formen
- 200 g smör
- 2.5 dl strösocker
- 3 st ägg
- 4 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 dl mjölk
- 1 st banan stor mogen
- 1.5 msk kakao
Ugn: 175°
10 bitar
Gör så här
1
Smöra och strö kokos i en form som rymmer 1 1/2 l.
2
Rör rumsvarmt smör och socker poröst, gärna med elvisp. Vispa i äggen ett i taget. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner i smeten tillsammans med mjölken.
3
Blanda två tredjedelar av smeten med mosad banan och resten med kakao.
4
Klicka i hälften av den ljusa smeten i formen. Klicka i den mörka smeten. Klicka i resten av den ljusa smeten. Jämna till och blanda smeterna lätt med en gaffel. Grädda i nedre delen av ugnen i 45 minuter.