Tigerkaka med banan

Du behöver kokosflingor till formen 200 g smör 2.5 dl strösocker 3 st ägg 4 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 1 tsk vaniljsocker 1 dl...

Du behöver

  • kokosflingor till formen
  • 200 g smör
  • 2.5 dl strösocker
  • 3 st ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl mjölk
  • 1 st banan stor mogen
  • 1.5 msk kakao

Ugn: 175°

10 bitar

Gör så här

1
Smöra och strö kokos i en form som rymmer 1 1/2 l.

2
Rör rumsvarmt smör och socker poröst, gärna med elvisp. Vispa i äggen ett i taget. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner i smeten tillsammans med mjölken.

3
Blanda två tredjedelar av smeten med mosad banan och resten med kakao.

4
Klicka i hälften av den ljusa smeten i formen. Klicka i den mörka smeten. Klicka i resten av den ljusa smeten. Jämna till och blanda smeterna lätt med en gaffel. Grädda i nedre delen av ugnen i 45 minuter.

Scroll to Top