Thaigryta med fisk

Du behöver 300 g fiskfilé eller liknande 1 tsk salt 1 msk vetemjöl 2 msk matfett 200 g kokosmjölk krämig 0.5 dl vatten 1 msk...

Du behöver

  • 300 g fiskfilé eller liknande
  • 1 tsk salt
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 msk matfett
  • 200 g kokosmjölk krämig
  • 0.5 dl vatten
  • 1 msk sweet chilisås
  • 2 tsk kycklingfond konc
  • 250 g wokgrönsaker gärna Bali från Findus
  • salt och peppar

Servera med:

jasminris kokt

Gör så här

1
Dela fisken i bitar och lägg i en plastpåse. Tillsätt salt och mjöl och skaka runt fisken i påsen.

2
Hetta upp en stekpanna med matfett och stek fisken ca 2 minuter per sida.

3
Rör ner kokosmjölk, vatten, sweet chilisås och kycklingfond. Tillsätt wokgrönsakerna och låt sjuda 5 minuter. Smaka av med salt och peppar och servera med kokt jasminris.

Scroll to Top