Strömmingsburgare

Du behöver 6 st Strömminingsfiléer 1 dl ströbröd 0.5 dl grovt rågmjöl salt vitpeppar 2 msk matfett Marinad: 1 msk dijonsenap 0.5 dl vatten 1...

Du behöver

  • 6 st Strömminingsfiléer
  • 1 dl ströbröd
  • 0.5 dl grovt rågmjöl
  • salt vitpeppar
  • 2 msk matfett

Marinad:

1 msk dijonsenap
0.5 dl vatten
1 msk strösocker
1 msk hackad dill

Morotssallad:

2 st morötter grovrivna
0.5 dl lätt crème fraiche
1 tsk limesaft

Servera med:

rågbröd grovt
salladsblad
dill

Gör så här

1
Klipp bort ryggfenorna från strömmingarna.

2
Marinad: Blanda senap, vatten, socker och dill i en skål. Vänd ner fisken i marinaden och låt den marinera i minst 20 minuter.

3
Blanda ströbröd och rågmjöl på en tallrik till paneringen. Salta och peppra. Ta up filéerna med en gaffel. Vik ihop filéerna så att de blir ”hela” och vänd runt dem i paneringen. Stek filéerna i en medelvarm stekpanna med matfett, ca 2 minuter per sida.

4
Morotssallad: Blanda morötter, crème fraiche och limesaft i en skål. Servera strömmingen i rågbröd med salladsblad och morotssallad.

Scroll to Top