RECEPT FRÅN HJ

Spröda småkakor

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
20 stycken

Du behöver

  • 100 g smör
  • 4 dl mandelmjöl
  • 4 msk hasselnötsmjöl
  • 4 msk kokosmjöl
  • 1 dl sötströ
  • 2 krm vaniljpulver
  • Garnera med

  • 50 g choklad
  • Ugn: 150°

Gör så här

1

Rör ihop rumsvarmt smör, mandelmjöl, hasselnötsmjöl, kokosmjöl, sötströ och vaniljpulver till en deg.

2

Dela degen i två bitar och forma två längder, 30 cm långa. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

3

Platta till längderna. Grädda i ca 12 minuter.

4

Skär varje längd i 10 bitar medan de är varma. Låt kakorna svalna.

5

Garnera med smält choklad.


Kommentar:
Sötströ finns i olika varianter och innehåller ofta två olika kombinationer av sötningsmedel som inte bidrar till höjning av blodsockret.

Recept