Spagetti med tomatsås och vitlöksfräst svamp

Du behöver gul lök vitlöksklyfta 500 g morötter 1 msk neutral olja 500 g krossade tomater grönsaksbuljongtärning 2 dl grädde 320 g spagetti 250 g...

Du behöver

  • gul lök
  • vitlöksklyfta
  • 500 g morötter
  • 1 msk neutral olja
  • 500 g krossade tomater
  • grönsaksbuljongtärning
  • 2 dl grädde
  • 320 g spagetti
  • 250 g champinjoner
  • 0.5 msk rapsolja
  • vitlöksklyfta
  • salt och svartpeppar

Garnera med

1 kruka oregano

Gör så här

1

Stek lök, vitlök och morot i olja i en kastrull. Tillsätt krossade tomater, buljongtärning och grädde. Fräs under lock cirka 15 minuter. Mixa såsen slät. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.

2

Hetta upp en stekpanna och stek svampen tills den vätskat av sig. Tillsätt olja och vitlök och stek någon minut till. Salta och peppra. Servera pastan med tomatsåsen och den vitlöksstekta svampen.

Scroll to Top