Du behöver
- 3 st persikor mogna
- 3 dl vaniljkräm (pulver)
- 1 dl vispgrädde
- 0.5 st mandelbiskvier påse
- 2 msk sherry
- 0.5 l hallon
- citronmeliss
Det här behövs till ca 4 port:
Gör så här
1
Lägg persikorna i kokande vatten och låt dem ligga ca 30 sekunder. Tag upp dem och lägg dem i iskallt vatten. Skala persikorna, tag ur kärnorna och tärna fruktköttet.
2
Gör vaniljkrämen enligt förpackningens anvisningar. Vispa grädden och rör ner den i vaniljkrämen.
3
Krossa biskvierna. Lägg lite krossade mandelbiskvier i botten på 4 glas. Droppa över sherryn. Fördela persikor, hallon och vaniljkräm över. Avsluta med vaniljkräm och resten av de krossade mandelbiskvierna. Garnera med hallon och citronmeliss.
Vill du göra det ännu enklare för dig kan du använda avrunna konserverade persikor till sommarfrestelserna.