Snabbrimmad lax

Du behöver 300 g laxfilé 1.5 tsk salt grovt 1 tsk socker 3 st potatis 2 st morötter 1 st palsternacka 1 msk smör eller...

Du behöver

  • 300 g laxfilé
  • 1.5 tsk salt grovt
  • 1 tsk socker
  • 3 st potatis
  • 2 st morötter
  • 1 st palsternacka
  • 1 msk smör eller margarin
  • peppar

Sås:

1 dl gräddfil
1 msk senap grov, söt

Gör så här

1
Dela fisken i 4 bitar. Strö över salt och socker och låt dra i rumstemperatur i 15 minuter.

2
Skala och skär potatis, morötter och palsternacka i bitar. Koka mjuka i saltat vatten.

3
Torka av fisken och stek ca 3 minuter per sida i en stekpanna med smör. Krydda med peppar.

4
Sås: Blanda gräddfil och senap och servera till fisken och rotsakerna.

Scroll to Top