Smulpaj

Du behöver 3 dl vetemjöl 1 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker 150 g smör 1 dl mandel hackad och skållad Fyllning: 250 g jordgubbar 2...

Du behöver

  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 150 g smör
  • 1 dl mandel hackad och skållad

Fyllning:

250 g jordgubbar
2 st nektariner
0.5 dl strösocker
2 tsk potatismjöl

Ugn: 225°/200°

Gör så här

1
Blanda mjöl, socker och vaniljsocker och finfördela smöret i blandningen.

2
Fördela hälften av smulet i botten på en pajform, 24 cm i diameter. Grädda

3
i 225° i 7 minuter.

4
Rensa jordgubbarna och dela dem. Dela nektarinerna i bitar. Blanda frukten med socker och potatismjöl.

5
Lägg i formen. Blanda ner mandelhacket i smuldegen och strö över bären.

6
Grädda i 200° i 20 minuter. Servera med glass eller vaniljsås.

Scroll to Top