Smörgåstårta med två fyllningar

Smörgåstårta är en oslagbar favorit! Med sina två läckra fyllningar och extremt snygga yttre är den här smörgåstårtan en oslagbar vinnare!

Du behöver

  • 9 skiva landgångsbröd
  • margarin

Fyllning 1:

200 g färskost
1 dl crème fraîche
2 msk gurkmix t ex Bostongurka
125 g skinka rökt

Fyllning 2:

280 g bacon
2 st hårdkokta ägg
3 msk majonnäs
2 msk pepparrot på tub
250 g kesella 10%

Garnera med:

3 dl crème fraîche
0.5 dl pepparrot på tub
2 st squash
16 skiva salami
16 skiva rostbiff
0.5 dl syltlök
2 msk rostad lök
5 st pärltomater
140 g physalis skalad
mâchesallad

Gör så här

1

Fyllning 1: Kantskär brödskivorna och bred på bordsmargarin. Lägg tre brödskivor bredvid varandra. Blanda färskost, crème fraiche, gurkmix och hackad skinka, och bred på bröden.

2

Fyllning 2: Lägg på tre brödskivor. Strimla och stek baconet och låt det svalna och rinna av på hushållspapper. Skala äggen och hacka dem fint. Blanda bacon, ägg, majonnäs, pepparrot, och kesella, och bred över bröden. Lägg på de sista brödskivorna.

3

Garnering: Vispa crème fraichen tjock. Rör i pepparroten. Bred rikligt med kräm runt om och ovanpå. Skiva squashen tunt med en osthyvel. Lägg skivorna bredvid varandra och dela dem i 3–4 bitar. Fäst dem runtom tårtan.

4

Garnera med salami, rostbiff, syltlök, rostad lök, pärltomater, physalis och sallad.

5

Tips! Tårtan kan göras färdig dagen innan och garneras en stund innan servering.

Scroll to Top