Smörgåstårta med skaldjur

Smörgåstårta med skaldjur, lax och sparris - vem kan motstå det?

Du behöver

  • 8 skiva landgångsbröd

Fyllning:

100 g lax rökt
2 st burkar krabba à 170 g
2 st ägg kokta
1 glas sparris 330 g
1 dl majonnäs
1 dl vispgrädde hårt vispad
150 g philadelphiaost
1 dl gröna ärter konserverade
1 dl purjolök hackad
1 msk hummerfond konc
1 msk dill hackad
2 krm salt
1 krm svartpeppar nymald

Garnering:

400 g mjukost naturell Kavli
250 g räkor med skal
2 dl gräslök dill och persilja, hackad
friséesallat
8 skiva lax rökt
citronskivor
250 g grön sparris kokt

Det här behövs till 8 bitar:

Gör så här

1
Hacka laxen till fyllningen. Skär brödskivorna lika långa (2xbredden = längden.) Låt krabbköttet rinna av i en sil. Skala och hacka äggen. Skär den vita sparrisen i bitar och krama ur vätskan.

2
Blanda samman majonnäs, vispgrädde och philadelphiaost. Blanda ner lax, krabba, ägg, sparris, ärter, purjolök, hummerfond, dill, salt och peppar. Smaka av.

3
Lägg ut två brödskivor på ett serveringsfat och bred på en tredjedel av fyllningen. Lägg på ett nytt lager bröd och fyllning tvärs över det första och sedan ytterligare ett lager. Avsluta med två brödskivor ovanpå.

4
Bred mjukost ovanpå och runt om smörgåstårtan. Skala räkorna. Tryck fast kryddgrönt på tårtans sidor med en palettkniv eller en sked. Dekorera med friséesallat, räkor, laxrosor, citronskivor och grön sparris som på bilden. Servera med en blandad grönsallad.


Kommentar:
Smörgåstårtan blir allra saftigast och godast om den förbereds ett par timmar innan den ska serveras. Förbered t o m mjukosten. Täck sedan tårtan med plastfolie och låt den stå i kylen.

Scroll to Top