Smal kaka (av Monica i Skutskär)

Det här receptet hittade jag i en kokbok. Varje bit är 2,5 points.

Du behöver

  • 175 g margarin
  • 2 dl socker
  • 3 st ägg
  • 3.5 dl vetemjöl
  • 2.5 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 0.5 dl gräddfil
  • 0.5 l blåbär

Glasyr:

100 g färskost (max 16%)
2 msk gräddfil
1.5 msk florsocker

Garnering :

citronmeliss

Det här behövs till en kaka (15 bitar):

Gör så här

1
Sätt ugnen på 175 grader .Smörj och bröa en rund bakform (diameter 24 cm).

2
Blanda margarin, socker, ägg, vetemjö,
bakpulver, vaniljsocker och gräddfil
rejält tills smeten börja ljusna.

3
Häll i hälften av bären och rör om försiktigt. Häll smeten i bakformen och jämna till ytan. Grädda i nedre delen av ugnen i 35-45 min.

4
Låt kakan svalna lite innan den stjälps upp på galler. Rör samman fäskost, gräddfil och florsocker.

5
Bred smeten på den kalla kakan. Strö över resterande bär.

Scroll to Top