Du behöver
- 175 g margarin
- 2 dl socker
- 3 st ägg
- 3.5 dl vetemjöl
- 2.5 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
- 0.5 dl gräddfil
- 0.5 l blåbär
Glasyr:
100 g färskost (max 16%)
2 msk gräddfil
1.5 msk florsocker
Garnering :
citronmeliss
Det här behövs till en kaka (15 bitar):
Gör så här
1
Sätt ugnen på 175 grader .Smörj och bröa en rund bakform (diameter 24 cm).
2
Blanda margarin, socker, ägg, vetemjö,
bakpulver, vaniljsocker och gräddfil
rejält tills smeten börja ljusna.
bakpulver, vaniljsocker och gräddfil
rejält tills smeten börja ljusna.
3
Häll i hälften av bären och rör om försiktigt. Häll smeten i bakformen och jämna till ytan. Grädda i nedre delen av ugnen i 35-45 min.
4
Låt kakan svalna lite innan den stjälps upp på galler. Rör samman fäskost, gräddfil och florsocker.
5
Bred smeten på den kalla kakan. Strö över resterande bär.