Skaldjursrulle

En riktigt fluffig rulle fylld med skaldjursstuvning.

Du behöver

  • 125 g smör eller margarin
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 4 st ägg

Fyllning:

3 msk smör eller margarin
4 msk vetemjöl
3 dl mjölk
1.5 dl grädde valfri fetthalt
3 msk dill
250 g räkor skalade och kräftstjärtar
salt och peppar
1 dl riven ost

Ugn: 200°

Det här behövs till 8 port:

Gör så här

1
Låt smöret smälta i en kastrull. Tillsätt mjöl och mjölk, och värm under omrörning tills smeten släpper kastrullens kant.

2
Ta kastrullen från värmen och vispa i äggen med elvisp ett i taget. Häll smeten i en långpanna med bakplåtspapper.

3
Grädda i 20 minuter. Stjälp upp på bakplåtspapper. Smält smöret och rör i mjöl. Späd med mjölk och koka upp under omrörning.

4
Tillsätt grädde och låt koka i 5 minuter. Rör i dill, räkor och kräftstjärtar, och smaka av med salt och peppar.

5
Bred stuvningen över pannkakan och rulla ihop. Lägg den med skarven ner och strö över ost. Gratinera i 10 minuter.

Scroll to Top