Semifreddo med hallon

Semifreddo betyder ungefär ?halvkall? på italienska. En luftigt läcker variant på parfait som gjorts extra inbjudande med hemgjord chokladsås. Varsågod och njut!

Du behöver

  • 200 g vit choklad
  • 4 st ägg
  • 0.5 dl strösocker
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 dl yoghurt grekisk 10%
  • 3 dl maränger
  • 2 dl frysta hallon

Chokladsås:

2 dl grädde
150 g mörk choklad

Det här behövs till 8 port:

Gör så här

1
Smält chokladen i vattenbad eller i mikro.

2
Dela äggen i gulor och vitor och vispa äggulorna och hälften av strösockret vitt och pösigt.

3
Vispa grädden lätt toppig, blanda med yoghurten. Rör ihop äggsmeten med den smälta chokladen och vänd ner gräddyoghurten. Vispa äggvitorna till skum. Tillsätt resten av sockret. Vispa till hårt skum och vänd ner i smeten.

4
Varva smeten med maränger och hackade, frysta hallon. Frys i 4–6 timmar.

5
Chokladsås till: Koka upp 2 dl grädde och ta av värmen. Hacka 150 g mörk choklad. Låt smälta i grädden under omrörning.

6
Skeda upp och servera med chokladsås.


Kommentar:
Prova att varva glassmeten med hackade nötter och choklad i stället för maräng och hallon.

Scroll to Top