Du behöver
- 8 st renstek tunna skivor rökt
- 2 st gulbetor
- 2 st hjärtsallad eller grönsallad
- 25 g mangoldblad röda späda
Hjortronssås:
125 g hjortron frysta tinade
0.5 dl strösocker
2 dl crème fraîche
salt svartpeppar
Ugn: 150°
Gör så här
1
Lägg renstekskivorna på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga mitt i ugnen tills de är torra och lätta, ca 20 minuter. Lägg svalna på galler.
2
Koka gulbetorna mjuka i lättsaltat vatten, ca 20 minuter. Spola dem med kallt vatten och skala dem. Skiva gulbetorna tunt, gärna på mandolin.
3
Skölj och slunga salladsbladen torra och lägg upp på 4 tallri-kar. Lägg på gulbetor och torkad renstek i bitar.
4
Hjortronssås: Koka hjortron och socker på medelvärme i en kastrull, tills hjortronen är mjuka, ca 5 minuter. Låt kallna i kallt vattenbad. Blanda hjortron och crème fraiche. Smaka av med salt och peppar. Vid servering klicka hjortronsåsen på salladen.