Du behöver
- 500 g färskpotatis
- 150 g haricots verts
- 1 st rödlök
- 1 kruka sallad
- 1 st honungsmelon
- 1 pkt halloumiost 250 g
- 1 msk olivolja
- 1 st kikärtor 400 g
Dressing:
2 msk pressad citron
1 tsk dijonsenap
2 msk olivolja
salt och peppar
Gör så här
1
Skrubba potatisen och koka den. Ånga den torr. Koka bönorna i 5 minuter och skölj dem sedan.
2
Skala, dela och skiva löken. Skölj salladen och slunga den torr.
3
Gröp ur melonen med kuljärn eller skär i bitar. Skär osten i 10 skivor och stek i olja tills den fått fin färg.
4
Vispa ihop dressingen och blanda i potatis, bönor, lök och kikärtor. Lägg upp sallad på ett serveringsfat och potatissalladen ovanpå. Toppa med melon och halloumi.
Halloumi är en ost med gummikonsistens som passar att steka eller grilla. Den tillverkas ursprungligen av fårmjölk, men finns numera även av komjölk.