RECEPT FRÅN HJ

Sallad med halloumi

Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 500 g färskpotatis
  • 150 g haricots verts
  • 1 st rödlök
  • 1 kruka sallad
  • 1 st honungsmelon
  • 1 pkt halloumiost 250 g
  • 1 msk olivolja
  • 1 st kikärtor 400 g
  • Dressing:

  • 2 msk pressad citron
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar

Gör så här

1
Skrubba potatisen och koka den. Ånga den torr. Koka bönorna i 5 minuter och skölj dem sedan.
2
Skala, dela och skiva löken. Skölj salladen och slunga den torr.
3
Gröp ur melonen med kuljärn eller skär i bitar. Skär osten i 10 skivor och stek i olja tills den fått fin färg.
4
Vispa ihop dressingen och blanda i potatis, bönor, lök och kikärtor. Lägg upp sallad på ett serveringsfat och potatissalladen ovanpå. Toppa med melon och halloumi.

Kommentar:
Halloumi är en ost med gummikonsistens som passar att steka eller grilla. Den tillverkas ursprungligen av fårmjölk, men finns numera även av komjölk.

Recept