Sallad med halloumi

Du behöver 500 g färskpotatis 150 g haricots verts 1 st rödlök 1 kruka sallad 1 st honungsmelon 1 pkt halloumiost 250 g 1 msk...

Du behöver

  • 500 g färskpotatis
  • 150 g haricots verts
  • 1 st rödlök
  • 1 kruka sallad
  • 1 st honungsmelon
  • 1 pkt halloumiost 250 g
  • 1 msk olivolja
  • 1 st kikärtor 400 g

Dressing:

2 msk pressad citron
1 tsk dijonsenap
2 msk olivolja
salt och peppar

Gör så här

1
Skrubba potatisen och koka den. Ånga den torr. Koka bönorna i 5 minuter och skölj dem sedan.

2
Skala, dela och skiva löken. Skölj salladen och slunga den torr.

3
Gröp ur melonen med kuljärn eller skär i bitar. Skär osten i 10 skivor och stek i olja tills den fått fin färg.

4
Vispa ihop dressingen och blanda i potatis, bönor, lök och kikärtor. Lägg upp sallad på ett serveringsfat och potatissalladen ovanpå. Toppa med melon och halloumi.


Kommentar:
Halloumi är en ost med gummikonsistens som passar att steka eller grilla. Den tillverkas ursprungligen av fårmjölk, men finns numera även av komjölk.

Scroll to Top