RECEPT FRÅN HJ

Salamikorgar med parmesankräm

Våra salamikorgar med crème fraiche-fyllning är det perfekta tilltugget när festens fördrink serveras. De passar även bra på buffébordet, till brunchen eller om du ska bjuda på tapas.

Av . Foto: Erik Karlsson

Okänd
16 stycken

Du behöver

  • 16 skiva salami
  • 1 dl crème fraîche
  • 0.5 dl riven Västerbottensost
  • 2 msk hackad basilika
  • peppar
  • gröna oliver
  • persilja
  • Ugn: 200°

Gör så här

1

Lägg en salamiskiva i varje fördjupning i ett minimuffinsbleck.

2

Torka i ugnen i 10 minuter. Låt svalna i formarna.

3

Ta upp korgarna och låt dem torka.

4

Blanda crème fraiche, ost och basilika och smaka av med peppar.

5

Fördela blandningen i korgarna och toppa med oliver och persilja.


Recept