RECEPT FRÅN HJ

Rulltårta med färska jordgubbar

Foto: BO INGVAR JÖNSSON

Okänd
0 portioner

Du behöver

  • 3 st ägg
  • 1.5 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 msk kokande vatten
  • Fyllning och garnering:

  • 100 g vit choklad
  • 3 dl vispgrädde
  • 250 g jordgubbar
  • Ugn: 250°

Gör så här

1
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en skål och sikta ner i smeten.
2
Tillsätt vattnet och blanda försiktigt ihop till en smet. Bred ut smeten i långpanna som är klädd med bakplåtspapper. Grädda kakan i 5 minuter.
3
Strö socker på kakan och stjälp upp den på ett bakplåtspapper. Lossa pappret på kakan och låt svalna.
4
Fyllning och garnering: Smält chokladen över vattenbad. Vispa grädden tillsammans med den smälta chokladen. Bred chokladgrädden på kakan. Strö på tärnade jordgubbar, men spara några till garnering. Rulla ihop kakan från långsidan. Garnera med spritsad grädde och jordgubbar.

Recept