Rökta räkor med chiliaioli

Du behöver 400 g räkor med skal 0.5 dl rökspån Abu-rök eller grill med röklåda Alt. färdigrökta räkor Aioli 2 dl majonnäs 1 st vitlöksklyfta...

Du behöver

  • 400 g räkor med skal
  • 0.5 dl rökspån
  • Abu-rök eller grill med röklåda

Alt. färdigrökta räkor

Aioli

2 dl majonnäs
1 st vitlöksklyfta
1 tsk worcestershiresås
0,5 st röd spansk chilipeppar
salt och peppar

Servera med:

baguette

Gör så här

1

Aioli: Blanda majonnäs med riven eller pressad vitlök, worcestershiresås, finhackad urkärnad chili. Smaka av med salt och peppar.

2

Lägg rökspån i röklådan. Lägg räkorna på gallret och lägg på locket. Stäng spjället och tänd röken/grillen enligt tillverkarens anvisningar. Rök räkorna, ca 5 minuter. Öppna spjället och låt röken komma ut. Ta av locket och lyft av gallret med räkorna. Låt räkorna svalna. Servera räkorna med chiliaioli och bröd.

Scroll to Top