Ravioli primavera med spenat och ricotta

Att göra sin egen pasta är inte helt lätt. Men övning ger färdighet, så ge inte upp även om det inte lyckas vid första försöket!

Du behöver

Pastadeg:

2.5 dl vetemjöl
2.5 dl durumvetemjöl
1 krm salt
1 msk olivolja
1 msk vatten
3 st ägg

Fyllning:

150 g babyspenat
1 msk olivolja
salt svartpeppar
1.5 dl parmesanost riven
1.5 dl ricottaost

Servera med:

grön sparris

basilikaolja, se recept, finns även att köpa färdig

parmesanost
cocktailtomater

Gör så här

1
Blanda båda mjölsorterna och lägg i en hög på bakbordet. Gör en grop i mjölet och lägg i salt, olja, vatten. Tillsätt äggen, ett i taget och hacka ihop med en degskrapa. Knåda till en smidig deg . Plasta in degen och låt vila 1 timme i kylen.

2
Fyllning: Skölj och slunga spenaten torr i en salladslunga eller i en handduk. Fräs spenaten i en stekpanna med olja, tills spenaten slaknar. Salta och peppra. Låt svalna. Blanda spenaten med parmesanost och ricottaost.

3
Skär pastadegen i skivor och kavla ut för hand eller i en pastamaskin till längder. Klicka eller spritsa fyllningen glest på pastaplattan. Pensla med vatten runt om fyllningen.

4
Lägg en andra deglängd ovanpå. Tryck till runt om fyllningen och sporra ut kvadrater eller ta ut runda ravioli med mått. Koka dem i omgångar i lättsaltat vatten, ca 3 minuter. Servera med kokt grön sparris, tomater, riven parmesanost och basilikaolja.

5
Basilikaolja: Mixa bladen från en kruka basilika med ca 1 dl olivolja. Smaka av med salt och peppar.

Scroll to Top