RECEPT FRÅN HJ

Räklåda

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 1 kg räkor med skal ca 300 g skalade
  • 1 st purjolök
  • 150 g champinjoner
  • 1 msk smör
  • 150 g grön sparris
  • 4 prt kokt ris
  • Äggstanning:

  • 3 st ägg
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl riven ost
  • 1 dl dill
  • salt och peppar
  • Ugn: 200°

Gör så här

1

Skala räkorna. Skölj och skiva purjolöken. Ansa och skiva svampen. Fräs purjolök och svamp i en stekpanna med smör.

2

Bryt av och kasta nedersta biten på sparrisen. Skär sparrisen i bitar och koka dem i 2 minuter.

3

Lägg kokt ris i botten på en smord ugnsform. Lägg på purjolöksfräs, sparris och räkor och blanda det lätt med riset.

4

Äggstanning: Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, ost, dill, salt och peppar, och häll i formen. Peta med en gaffel så att äggstanningen rinner ner i formen. Grädda tills äggstanningen stelnat, ca 30 minuter. Täck formen med folie om den börjar bli mörk.


Recept