Rabarbertrifle med vit choklad

Du behöver 1 st vaniljstång 250 g rabarber 250 g jordgubbar går bra med frusna 150 g strösocker Vit chokladkräm: 200 g vit choklad 6...

Du behöver

  • 1 st vaniljstång
  • 250 g rabarber
  • 250 g jordgubbar går bra med frusna
  • 150 g strösocker

Vit chokladkräm:

200 g vit choklad
6 st äggulor
2 msk florsocker
1.5 dl vispgrädde

Servera med:

10 st digestivekex

Garnera med:

vispgrädde

Gör så här

1
Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Spara fröna till den vita chokladkrämen. Lägg rabarber skuren i bitar som är ca 1 cm, jordgubbar, socker och en urskrapad vaniljstång i en gryta, och koka i 5 minuter. Låt kallna och ta upp vaniljstången.

2
Vit chokladkräm: Hacka den vita chokladen och smält den över vattenbad eller i mikron. Vispa samman äggulor, florsocker, vaniljfrön till en smet. Rör i chokladen. Vispa grädden och vänd ner i chokladkrämen.

3
Krossa kexen. Fördela rabarberblandning, chokladkräm, grädde och krossade kex i lager i portionsglas eller i en skål.

Scroll to Top