RECEPT FRÅN HJ

Rabarberrutor med krämig fyllning

Rabarberrutorna är mäktiga med sin krämiga fyllning, men ack så goda!

Av . Foto: Erik Karlsson

Okänd
28 stycken

Du behöver

  • 300 g smör
  • 6 dl vetemjöl
  • 2.5 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • Rabarberkompott

  • 375 g rabarber
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk majsstärkelse
  • Fyllning

  • 2 st ägg
  • 250 g vaniljkesella
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Ugn: 200°

Gör så här

1

Blanda smöret i bitar, mjöl, socker, ­vaniljsocker och bakpulver till en ­smulig deg, gärna i en matberedare.

2

Tryck ut hälften av smulorna till en botten i en långpanna, 20 x 30 cm, med bakplåtspapper.

3

Rabarberkompott: Ansa och skiva rabarbern. Koka den mjuk med sockret. Rör ut majsstärkelse i lite vatten och rör ner i kompotten. Låt ­svalna.

4

Fyllning: Vispa samman ägg, kesella, crème fraiche, socker och vaniljsocker. Häll fyllningen i formen.

5

Klicka i rabarberkompotten och fördela resten av smuldegen ovanpå.

6

Grädda i nedre ­delen av ugnen i 35 minuter. Låt svalna och stelna i kylen ett par timmar innan den skärs i rutor.


Recept