RECEPT FRÅN HJ

Pumpasallad med grönkål

Av . Foto: Betina Hastoft

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 1 st butternutpumpa
  • 2 msk honung
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk chiliflakes
  • salt och peppar
  • 1 st citron
  • 200 g grönkål
  • 100 g fetaost
  • 4 msk olivolja
  • Topping

  • 1 msk olivolja
  • 100 g pumpakärnor
  • 1 tsk havssalt

Gör så här

1

Sätt ugnen på 200 grader. Skölj och dela pumpan och ta bort kärnorna. Lägg den i en ugnsfast form.

2

Ringla över honung och olivolja. Strö över chiliflakes, salta och peppra. Dela citronen och pressa den ena halvan över pumpan. Baka i ugn ca 30–40 minuter.

3

Ta ut pumpan ur ugnen och dra av skalet, skär köttet i mindre bitar.

4

Skölj grönkålen och riv av bladen från stjälkarna. Grovhacka kålen.

5

Blanda pumpa och grönkål, smula fetaosten över. Ringla över olivolja och saften från den resterande citronhalvan. Krydda med salt och peppar.

6

Häll olja i en uppvärmd stekpanna och stek pumpakärnorna på medelhög värme tills de är krispiga. Krydda med havssalt och strö kärnorna över salladen.


Recept