RECEPT FRÅN HJ

Potatisterrin

Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
8 portioner

Du behöver

  • 1 kg potatis
  • 1 dl crème fraîche
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl riven ost
  • salt peppar
  • 3 st ägg
  • 0.5 dl hackad persilja
  • 0.5 dl timjan repad
  • Ugn: 200°

Gör så här

1
Skala och skiva potatisen tunt. Koka upp crème fraiche och grädde. Ta kastrullen från värmen och rör i ost, salt och peppar. Blanda i potatisskivorna.
2
Vispa upp äggen lätt och blanda med potatisen. Rör i persilja och timjan.
3
Kläm fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Häll i potatisen och platta till. Kläm fast folie utanpå formen så den inte läcker. Tillaga i ugnen, 1 timme, tills potatisen är mjuk. Låt vila i 15 minuter. Lossa formen och skär ut bitar.

Recept