Potatisbullar

Du behöver 500 g potatis 1 st ägg 2 tsk matfett 1 msk mjölk salt vitpeppar 1 dl ströbröd 1 msk matfett Servera med: 6...

Du behöver

  • 500 g potatis
  • 1 st ägg
  • 2 tsk matfett
  • 1 msk mjölk
  • salt vitpeppar
  • 1 dl ströbröd
  • 1 msk matfett

Servera med:

6 skiva kalkonbacon
matfett
rårörda lingon
råkostsallad

Gör så här

1
Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet. Mosa eller pressa potatisen. Tillsätt, ägg, matfett, mjölk, salt och peppar och rör till ett smidigt och fast mos.

2
Forma moset till runda platta bullar och vänd dem i ströbröd. Lägg potatisbullarna på smörpapper för att torka ett par minuter. Stek potatisbullarna på medelvärme på båda sidor i en stekpanna med matfett.

3
Stek baconskivorna i ytterst lite matfett. Servera med rårörda lingon och råkostsallad.

Scroll to Top