RECEPT FRÅN HJ

Potatisbullar

Foto: Thomas Carlén

Okänd
2 portioner

Du behöver

  • 500 g potatis
  • 1 st ägg
  • 2 tsk matfett
  • 1 msk mjölk
  • salt vitpeppar
  • 1 dl ströbröd
  • 1 msk matfett
  • Servera med:

  • 6 skiva kalkonbacon
  • matfett
  • rårörda lingon
  • råkostsallad

Gör så här

1
Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet. Mosa eller pressa potatisen. Tillsätt, ägg, matfett, mjölk, salt och peppar och rör till ett smidigt och fast mos.
2
Forma moset till runda platta bullar och vänd dem i ströbröd. Lägg potatisbullarna på smörpapper för att torka ett par minuter. Stek potatisbullarna på medelvärme på båda sidor i en stekpanna med matfett.
3
Stek baconskivorna i ytterst lite matfett. Servera med rårörda lingon och råkostsallad.

Recept