Plommonkompott

Du behöver 500 g plommon 0.5 st vaniljstång 1 dl ljust muscovadosocker 1 dl vatten 1 st kanelstång Servera med: 2 dl vispgrädde Garnera med:...

Du behöver

  • 500 g plommon
  • 0.5 st vaniljstång
  • 1 dl ljust muscovadosocker
  • 1 dl vatten
  • 1 st kanelstång

Servera med:

2 dl vispgrädde

Garnera med:

citronmeliss

Gör så här

1
Dela, kärna ur och klyfta plommonen. Snitta vaniljstången.

2
Koka upp muscovadosocker och vatten, och koka tills ca hälften av vattnet kokat bort.

3
Lägg i plommon, vaniljstång och kanel sjuda sakta i 10–15 minuter. Rör om då och då. Kyl kompotten över kallt vattenbad. Servera kompotten kall med vispad grädde. Garnera med citronmeliss.

Scroll to Top