RECEPT FRÅN HJ

Plommonkaka med kanel

Saftig fruktkaka med smak av kanel. Vill man lyxa lite extra är det gott med vaniljsås till.

Foto: Ove Lindfors

Okänd
0 portioner

Du behöver

  • plommon ca 300 g
  • 100 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 2 st ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1.5 tsk vaniljsocker
  • 1 dl mjölk
  • 0.5 msk kanel
  • 2 msk strösocker
  • Servera med:

  • vaniljsås
  • Ugn: 175°

    8-10 bitar

Gör så här

1
Smörj och bröa en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Kärna ur och klyfta plommonen.
2
Vispa rumsvarmt smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget, och rör till en smidig smet. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner mjölblandningen och mjölken i smeten. Häll smeten i formen.
3
Stick ner plommonklyftorna, och strö över kanel och socker. Grädda mitt i ugnen, ca 1 timme. Känn med en provsticka att kakan är genomgräddad. Servera ev med vaniljsås.

Recept